31 Mart 2011 Perşembe

Maraş Otu:

Maraş Otu:

Dişle dudak arasında inkişaf eden estetik:MARAŞ OTU




Aslında K.maraş başlı başına bağımlılık yapan bir şehir ama maraşın adıyla bütünleşmiş olan bir ot var ki tadan bin pişman tatmaya bir pişman.
Ot dedimse şimdi burda inekte beslmeyiruz canım.Bu ot başka ot.Adı üstünde MARAŞ OTU.
Maraştaki nikotin ihtiyacı genelde bu OT dan giderilir."Sigara ve ot" işte bu ikili maraştaki tiryakilerin arasında git gel yaptığı iki nikotiner.

K.maraş taki dükkanların büyük bir kısmında "OT BULUNUR", "KESKİN OT VAR" , "AL ANASINI SATAYIM BİZDE DAHA KESKİNİ VAR" gibi ibareler görmek mümkündür.(son ibare şakaydı.)


Tadına ilk bakmak isteyenler acemiliklerindenmidir nedir kağıda sarmadan atarlar.(Ha yeri gelmişken bu meret ince bir kağıda sarılır bu peçete kağıdıda olabilir hiç farketmez, sonra dudakla diş arasında Ot un lezzetini en iyi absorbe edecek o mutena köşeye sıkıştırılır.)

Kağıtsız atanlar kendilerini evliyaullahtan görmeye başlar.Böyle sanmaları doğaldır çünkü yerçekimiyle alakaları kesilmiştir ve gökkubbeye doğru helezonik bir yolculuk başlamıştır.

"Ot"cuların dişlerindeki renk değişimi beyazdan(beyaza nadir rastlanır) sarıya doğru sonra sırasıyla açık ve koyu yeşildir.Hele dişlerinin arasından "çızşt" şeklinde tükrük atabilenler bu işin raconunu öğrenmiş demektir.

Maraştaki çoğu lisenin tuvalet tavanları okulun öğrencileri tarafından bu OT kağıtlarıyla dekore edilmiştir.Görünümleri tıpkı baharda koza içindeki kelebeğin ağaçta tutunan tırtıl hali gibidir.

İşin aslı bunlar tasvip etmediğimiz ve sahamızda görmek istemediğimiz türden hareketler olsa da ananemizin bir parçası diyor ve göz yumuyoruz.




etiketler:"maraş otu,maraş,kahramanmaraş,maraş geleneksel ürünleri,ot"



Etiketler : maraş otu, maraş, kahramanmaraş, maraş geleneksel ürünleri, ot

Yeşil Göz

Yeşil Göz:
Kahramanmaraşın doğa güzelliklerinden biri de Tekir kasabasında bulunan ,alabalıkları ve suyunun çok soğuk olmasıyla bilinen Yeşilgöz kaynağıdır.Bir tatlı su kaynağı olan Yeşil gözün, Maraş tabiriyle "Karpuz Çatlatan" bir soğukluğu vardır.Rivayete göre kaynağın henüz dibini görmek nasip olmamış.(resim pek kaliteli olamdığı için güzel görnmeyebilirGerçeğinin daha güzel olduğundan emin olabilirsiniz.)



etiketler:"kahramanmaraş,tekir kasabası,tekir yeşil göz,kahramanmaraş doğa güzellikleri"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder